Arrestdør BGA 50C

Model: NORFO BGA 50C
Ta kontakt

NORFO BGA-50C arrestdør/celledør er basert på spesifikasjonen i «Spesielt byggeprogram for lokaler til politi- og lensmannsetaten» fra 2001, og er videreutviklet i samarbeid med politiet.

Konstruksjon
Dørbladet er utført av 3 mm stålplater med forsterkninger, og er isolert med mineralull. Innsiden av dørbladet har en ujevn overflate som bidrar til å redusere hamring mot døren. Rundt dørbladet sitter en kraftig neoprenpakning som gir god tetthet. Dørkarmen er utført av 3 mm stålprofiler, og leveres for innsveising, inngysing eller fastbolting. Terskelen er utført i rustfritt materiale, og om ønskelig kan den leveres forberedt for fylling med betong. Døren er forsynt med tre kraftige hengsler som er sveiset til karm, og festet til dørblad med skruer. Låskassen er utenpåliggende, og har tre låsereiler som opereres av et vriderhåndtak på dørens hengselside. Det er ikke vriderhåndtak på dørens anslagside. Reilene er fjærbelastet, hvilket sikrer at de ikke kan gli ut av låst posisjon. Videre er reilesystemet selvaktiverende slik at reilene går automatisk i inngrep når døren lukkes («smash shut» funksjon). Spesialutførelser kan leveres for innsveising i eksisterende karmer for gamle sprinkeldører. Døren kan produseres etter spesialmål.

Overflatebehandling
Arrestdøren leveres som standard grunnet med sinkfosfat primer, men kan som et tillegg leveres ferdig lakkert iflg. kundens spesifikasjon. Rustfri terskel leveres ubehandlet. Låsdetaljer er hammerlakkert i grå farge.

Tilleggslåser
Som standard opereres låsen kun med vriderhåndtaket (ingen nøkkel). Hvis det er ønskelig med to grep for å åpne døren, kan det leveres med en fjærbelastet skåte som må åpnes samtidig som vriderhåndtaket presses ned. Hvis det ønskes adgangskontroll med kortleser, kan låskassen leveres med innebygd elektrisk lås med «fail safe» funksjon slik at døren kan åpnes med kun vriderhåndtaket ved brannalarm eller strømbrudd. Låsen kan også utstyres med sylinder for mekanisk åpning av låsen. Dører med elektrisk lås leveres med et utvendig deksel som skjuler låsmekanismen.

Inspeksjonsluke i arrestdør
Som et tillegg kan døren utstyres med inspeksjonsluke med lysåpning 260×210 mm. Luken er tilvirket på samme måte som dørbladet, og lukkes ved hjelp av en kraftig skåte i rustfritt stål. Skåten har en spesiell utforming slik at lukebladet trekkes mot karmen når den lukkes.

Dørkikkert
Som et tillegg kan døren leveres med dørkikkert, montert 1550 mm. over gulv.

Brannmotstand
Arrestdøren er branntestet, og kan leveres med følgende sertifikater for størrelser opptil M11xM22:

  • Dør uten inspeksjonsluke: A60
  • Dør med inspeksjonsluke: F60
  • Dør med dørkikkert: Uten sertifikat.

Lydisolasjon
BGA-50C er testet montert i celler i flg. NS 8175 med resultat Rw=46 dB.

Tilleggsutstyr
Hull i terskel for betongfylling
Maling etter kundens spesifikasjon
Skåte for to-greps åpning
Elektrisk lås og deksel over låser
Inspeksjonsluke
Dørkikkert
Forespørsler
Ved forespørsler og bestilling bes oppgitt:

Dørtype, dimensjon, slagretning (NS 549)
Innfestingsmåte
Eventuelt tilleggsutstyr

FDV / Produktblad

FDV Arrestdør BGA 50C