Jotuns gamle tilfluktsrom er blitt til idrettsarena

Aktuelt / 27.06.2024
Sandefjord Blad omtalte nylig det relativt nye Jotunbygget på Gimle, som framstår som en juvel, både eksteriør- og interiørmessig. Nå har også det gamle fjellanlegget som har rommet både lagerlokaler og tilfluktsrom fått seg en real oppgradering. AS Norfo har bidratt i dette prosjektet som underleverandør med leveranse av tilfluktsromsteknisk utstyr, konstruksjonsmessige ombygginger, reparasjon av tilfluktsromsdør og konsulenttjenester innen tekniske fagfelt som elektro og ventilasjon.

Jotun ble for en tid tilbake pålagt å oppgradere tilfluktsrommet som ligger i fjellet på Gimle. Dermed besluttet ledelsen å utnytte muligheten til å lage noe som kan brukes av de ansatte. Resultatet ble Penguin Arena, et stort og romslig treningsareal som gir rom for mange ulike idretter, som blant annet volleyball, basket, løping, core-trening, og fotball. 
– Vi kaller klatrerommet et «buldrerom», og i en krisesituasjon vil dette rommet tjene som tilfluktsrommets sykeavdeling, opplyser prosjektleder for prosjektet Rico Wallich i Jotun A/S. Selv om tilfluktsrommet nå fungerer som en treningsarena, er det fortsatt et godkjent tilfluktsrom med en kapasitet til å huse 900 personer i en krisesituasjon.
AS Norfo har bidratt i dette prosjektet som underleverandør med leveranse av tilfluktsromsteknisk utstyr, konstruksjonsmessige ombygginger, reparasjon av tilfluktsromsdør og konsulenttjenester innen tekniske fagfelt som elektro og ventilasjon, forteller Roger Hustuft, prosjektleder for tilfluktsrom i A/S Norfo.
- Vi har installert et komplett nytt krigsventilasjonsanlegg bestående av sjokkventiler, innvendig fordelingsrør, hurtiglukkerventiler og ABC-filter. 
I tillegg har vi levert et komplett sett med løsutstyr som består av en spesialkonstruert, frittstående tørrklosettavdeling, produsert av Norfos datterselskap Mekanor på Os i Østerdalen, sykesenger, sanitetsskrin, vaskevannsfat, utbryterverktøy og ellers annet påkrevet utstyr.
Vi har også produsert og installert et komplett beredskapsmessig instruksverk, og montert nye overtrykksmålere.
AS Norfo ønsker å takke Entek AS og Jotun A/S for tilliten og tildelingen av denne leveransen.

Ta kontakt på tlf 64 83 68 00 dersom du har spørsmål vedrørende oppgradering eller vedlikehold av tilfluktsrom. Vi fungerer som rådgivere for våre kunder og har som eneste leverandør 60 års erfaring med tilfluktsrom.

IMPONERT: Prosjektleder Rico Wallich (i midten) hadde omvisning med Frank Gerl og Arna Haugbjørg fra Sivilforsvaret. De to sistnevnte herrene var tydeligvis veldig imponert over hvordan et tilfluktsrom og en idrettsarena kunne smelte sammen og samtidig tilfredsstille alle krav. Foto: Atle Møller, Sandefjord Blad.